Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο « Ερωτόκριτος » στα προϊόντα Pitenis Premium Quality με Κρόκο Κοζάνης

DSC_0168 οκΗ καλλιέργειά της ελιάς υπολογίζεται πως ξεκίνησε την νεολιθική εποχή (7000- 3500 π.Χ ) κυρίως στη νότια Κρήτη. Καρποί ελιάς ανακαλύφτηκαν στο Ανάκτορο της Κνωσού και στις Αρχάνες, ενώ το πιο εντυπωσιακό εύρημα, θεωρείται ένα κύπελλο με βρώσιμες ελιές που βρέθηκε στο Ανάκτορο της Ζάκρου, οι οποίες διατηρούσαν την σάρκα τους για πάνω από 3.500 χρόνια.

Όπως και πριν από χιλιάδες χρόνια, έτσι και σήμερα η ελιά εξακολουθεί να κυριαρχεί στο νησί, καλύπτοντας το 65% της γεωργικής έκτασης περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δέντρα, και να προσφέρει τα πολύτιμα οφέλη της όχι μόνο στους κατοίκους της αλλά και σε όλο τον κόσμο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφικής αλυσίδας, η οποία έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί πρότυπο υγιεινής διατροφής και παράγοντα μακροζωίας. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, παράγοντα ισορροπίας του μεταβολισμού, ιδανική σύνθεση για την ανάπτυξη των οστών και πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Ladi-Erotk---PitΤο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος» της επαρχίας Σητείας, ταξιδεύοντας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει τον καταναλωτή με την χαμηλή του οξύτητα, τη φρουτώδη και αρμονική γεύση του και τα πλούσια αρώματά του. Έχει φυλακίσει στο σώμα του το μικροκλίμα της περιοχής και τις ιδιαίτερες εδαφολογικές συνθήκες της. Ιδανική απόλαυση είναι να το γευτείτε ωμό στη σαλάτα σας και να εμπλουτίσετε τη μαγειρική σας με τα αρώματα της Κρήτης.

Ce n'est aucun un hasard si j'ai choisi, en tant que directeur de production et de contrôle de la qualité d'un Bros. Piteni SA, pour la création de ce nouveau produit de la ligne « Pitenis Premium ». À l'aide de l'huile d'olive « Erotokritos » et extrait de Crocus, et en collaboration avec l'équipe de biologistes de la société, Nous avons réussi à augmenter les propriétés antioxydantes (brevet mondial). Ainsi, la nouvelle série se compose de l'huile d'olive extra vierge avec crocus « Pitenis », 7 grandes salades et 3 pansements avec l'ajout de ce.

Όταν ο chef μαγειρεύει με την ψυχή του, παραδοσιακά, χρησιμοποιώντας πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες, όπως το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της οικογένειας Παπαδάκη, είναι διαφορετική και η αίσθηση ροής του χρόνου. Ο αργός ρυθμός μαγειρέματος προκαλεί ευχάριστα όλες εκείνες τις αισθήσεις που παραπέμπουν σε άλλες, περασμένες εποχές. Στα φαγητά που μαγείρευαν οι γονείς μας και οι πρόγονοί μας, στη μεσογειακή διατροφή. Αυτή είναι και η κουζίνα που έμαθα και μαγειρεύω επί 20 χρόνια.

Η βιοτική αναβάθμιση όμως και η εσφαλμένη απελευθέρωσή μας από τις παραδοσιακές αρχές του πολιτισμού μας και συγχρόνως ο νέος ξενόφερτος τρόπος ζωής, επέφεραν μεγάλη αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα, οδηγώντας τον έτσι στο μη υγιεινό φαγητό που μαγειρεύει το… τηλέφωνο.

Η υγιεινή διατροφή πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και όχι έκτακτη κατάσταση.

« Beaucoup de dwke Thios des arbres
t ' homme pour vivre,
mais espérons Doo amonacha
Olive de TS' a de rechange.

Elia, Symbole de paix TS'
dentro béni,
ΠΟΥ ' ΝΑΙ ΤΟ ΔΆΚΡΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ
ΣΤΗ ΡΊΖΑ ΣΟΥ ΧΥΜΈΝΟ. »

Αβαράκης Στυλιανός
Chef
Δ/ντής Παραγωγής & Ποιοτικού Ελέγχου της
Αφοί Α. Piteni SA
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος